Profesor consilier școlar Cristina Toader
CJRAE Sibiu |
Activitatea noastră se poate urmări și pe Facebook la adresa CJRAE Sibiu – cabinet de asistență psihopedagogică Școala Gimnazială Nr.13 Sibiu
AN ȘCOLAR 2023-2024
12 Iunie 2024
Elevii claselor a VI-a A, a VII-a A și a VII-a B au desfăşurat activitatea de consiliere ”Cum ne creăm și protejăm identitatea în mediul online?”, o inițiativă educațională lansată de Organizația ”Salvați copiii” în cadrul programului ”Ora de net”.
Activitatea a fost coordonată deprof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu profesorii diriginți Andreea Ureche, Olivia Trifan și Adrian Hidu.
Felicitări elevilor pentru participarea activă şi o navigare cât mai sigură în spațiul virtual!
30 Mai 2024
Elevii clasei a II-a A au desfăşurat activitatea de consiliere Api are de ce să fie mândru din seria poveştilor psihoeducative Poveștile lui Api, scrise de prof. consilier școlar Adela Crețu, CJRAE Sibiu, îndrumați de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. înv. primar Monica Petec.
Activitatea face parte din Proiectul educativ ”Misiune starea de bine!”, inițiat de CJRAE Sibiu în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr.21 Sibiu, Școala Gimnazială Nr.13 Sibiu, Școala Gimnazială Regele Ferdinand Sibiu și CȘEI Nr.1 Sibiu, care îşi propune dezvoltarea competențelor socio-emoționale şi promovarea stării de bine la nivelul elevilor ciclului primar, prin poveşti psihoeducative şi tehnici expresiv-creative.
Felicitări elevilor pentru participarea activă şi lucrările realizate!
26 Aprilie 2024
Ambasadorii Stării de bine din clasa a VII-a B ne-au dovedit că sunt pregătiți să prevină sau să ceară ajutorul într-o situație de bullying, oferind sprijin colegilor şi integrându-i în grupul de prieteni, promovând relaționarea asertivă şi starea de bine!
Produsele activității fac parte din Proiectul educativ ”Stare de bine penrtu corp și minte sănătoasă”, inițiat de CJRAE Sibiu în parteneriat cu Școala Gimnazială N. Iorga, Liceul Teoretic C-tin Noica, Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu, Școala Gimnazială Ioan Slavici și Școala Gimnazială Nr.8 Sibiu.
Activitatea de consiliere s-a desfăşurat în Săptămîna Școala Altfel, elevii fiind îndrumați de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. dirig. Adrian Hidu și prof. Lenuța Călborean.
Felicitări tuturor pentru participarea activă şi posterele realizate!
26 Aprilie 2024
Elevii clasei a II-a A au desfăşurat activitatea de consiliere Api și tristețea din seria poveştilor psihoeducative Poveștile lui Api, scrise de prof. consilier școlar Adela Crețu, CJRAE Sibiu, îndrumați de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. înv. primar Monica Petec.
Activitatea face parte din Proiectul educativ ”Misiune starea de bine!”, inițiat de CJRAE Sibiu în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr.21 Sibiu, Școala Gimnazială Nr.13 Sibiu, Școala Gimnazială Regele Ferdinand Sibiu și CȘEI Nr.1 Sibiu, care îşi propune dezvoltarea competențelor socio-emoționale şi promovarea stării de bine la nivelul elevilor ciclului primar, prin poveşti psihoeducative şi tehnici expresiv-creative.
Felicitări elevilor pentru participarea activă şi lucrările realizate!
17 Aprilie 2024
În școala noastră s-a desfășurat atelierul ”Stop bullying în școala mea – Puterea martorilor” adresat cadrelor didactice, susținut de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu.
S-au purtat discuții interactive privind specificul fenomenului de bullying cu accent pe rolul activ și puterea asertivă a martorilor, importanța construirii unei culturi organizaționale a clasei bazată pe comunicare empatică, cooperare, precum și construirea identității de grup pentru întărirea sentimentului de apartenență, precum și prezentarea de resurse educaționale deschise și aspecte practice.
Mulțumim tuturor pentru participare și implicare!
3 Aprilie 2024
Elevii clasei a VII-a B au susținut activitatea de consiliere ”Ia atitudine” în cadrul Programului Necenzurat, de prevenire a consumului de substanțe – un program al EU-DAP de prevenire a dependenței de droguri în Europa, implementat cu sprijinul Agenției Naționale Antidrog şi CPECA Sibiu.
Programul are o durată de 12 activități și este coordonat deprof. Consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. dirig. Adrian Hidu.
Dezvoltarea asertivității, a competențelor socio-emoționale şi exersarea refuzului de consum sunt factori de protecție importanți în prevenirea consumului de substanțe la adolescenți.
Felicitări elevilor pentru participarea activă şi interesul de care au dat dovadă!
13 Martie 2024
Cadrele didactice au participat la activitatea de informare și sensibilizare privind prevenirea fenomenului de bullying în mediul școlar, susținută de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu. Activitatea a vizat definirea fenomenului, clasificarea, identificarea rolurilor într-o situație de bullying şi modalități de intervenție şi acordare de suport în mediul şcolar şi face parte din proiectul educațional ”Stop bullying, spune nu intimidării” organizat de CJRAE Cluj în parteneriat cu CJRAE Sibiu la clasele a VI-a B, a VI-a S, a VII-a S de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu, în parteneriat cu profesorii diriginți.
Mulțumim tuturor pentru participarea activă!
22 Februarie 2024
Elevii clasei CPB vă prezintă cu bucurie produsele ,”Proiectului Pro Ces”, organizat de CJRAE Cluj în parteneriat cu CJRAR Sibiu. Activitățile proiectului au fost implementate de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. itinerant și de sprijin Delia Prodea, CSEI 1 Sibiu şi în colaborare cu prof. înv. Georgeta Hidu.
Scopul proiectului vizează facilitarea procesului de integrare socio-emoțională a elevilor cu cerințe educaționale speciale în mediul şcolar şi promovarea egalităţii de şanse, a non-discriminarii, a toleranţei şi acceptării.
Felicitări elevilor pentru participarea activă în cadrul activităților desfăşurate!
14 Februarie 2024
Elevii claselor a VI-a B, a VI-a S și a VII-a S au desfăşurat activitatea de consiliere, ”Conștientizarea bullyingului și cyberbullyingului” în cadrul proiectului educațional din CAER, ”Stop bullying – Spune NU intimidării”, organizat de CJRAE Cluj în parteneriat cu CJRAE Sibiu şi implementat de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. Mihaela Petrușel, prof. Decebal Lupu, prof. Julieta Nicorescu și prof. Denisa Bratu.
Elevii au definit fenomenul de bullying, au clasificat tipurile de bullying şi actorii implicați într-o situație de bullying, au identificat efectele negative şi au propus soluții pentru prevenirea şi diminuarea bullyingului atât prin mesaje pozitive la persoana I, cât şi din rolul: victimei, martorilor şi al agresorului. Concluzia activității a fost: ”Fii un prieten bun! Fără bullying facem lumea mai bună!”
1 Februarie 2024
Elevii clasei CP B au desfăşurat activitatea de consiliere ”Magia prieteniei” în cadrul Proiectului Pro Ces organizat de CJRAE Cluj în parteneriat cu CJRAE Sibiu.
Activitățile proiectului au fost implementate de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. itinerant și de sprijin Delia Prodea, CSEI 1 Sibiu şi în colaborare cu d-na prof. înv. primar Georgeta Hidu.
Scopul proiectului vizează facilitarea procesului de integrare socio-emoțională a elevilor cu cerințe educaționale speciale în mediul şcolar şi promovarea egalităţii de şanse, a non-discriminarii, a toleranţei şi acceptării.
Felicitări elevilor pentru participarea activă în cadrul activităților desfăşurate!
30 Ianuarie 2024
Elevii claselor a VII-a A și a VII-a C au participat la a patra activitate din cadrul proiectului ALTERNATIVE care a avut loc în sala mare a Teatrului pentru Copii și Tineret ”Gong” Sibiu începând cu ora 12, cu participarea d-nului ADRIAN BIBU – administrator județ Sibiu și a d-nei Coziltea Andreea, agent principal de poliție, IPJ Sibiu, urmată de o demonstrație susținută de sportivii Clubului ”Puma” Sibiu.
ALTERNATIVE – proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor.
Activitățile de prevenire urmăresc în primul rând educarea, sprijinirea dezvoltării fizice și psihice a elevilor, încurajarea gândirii critice dar și oferirea unor ALTERNATIVE pentru acele situații care ar putea pune în pericol sănătatea acestora.
Proiectul ALTERNATIVE se desfășoară în perioada octombrie, 2023 – februarie, 2024 și se adresează elevilor din învățământul preuniversitar – gimnaziu și liceu.
14 Decembrie 2023
Elevii clasei a VI-a C au desfăşurat activitatea de consiliere ”Managementul personal: Obiectivul meu”, în cadrul proiectului educativ ”Starea de bine pentru corp și minte sănătoasă”, desfăşurat în parteneriat cu CJRAE Sibiu, Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială NR.8 Sibiu și Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu.
Activitatea a fost coordonată de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. dirig. Liliana Bozan şi vizează dezvoltarea atitudinilor si comportamentelor adecvate promovării propriei sănătăţi fizice, emoționale și mentale prin managementul personal, în scopul promovării stării de bine la şcoală, prevenirii consumului de substanțe şi a violenței şcolare.
Mulțumim tuturor pentru participare şi implicare!
5 Decembrie 2023
Elevii clasei a V-a S au desfăşurat activitatea de consiliere ”Prevenirea violenței și a bullying-ului în mediul școlar”, fiind coordonați de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. dirig. Camelia Nan și prof. Iunis Minculete.
Asertivitatea, implicarea, empatia, mesajele la persoana I, fermitatea, solicitarea ajutorului, gestionarea emoțiilor şi autocontrolul impulsului sunt atitudini şi comportamente utile pe care elevii le-au identificat şi exemplificat ca resurse în prevenirea violenței şi a bullying-ului în mediul şcolar.
Felicitări elevilor pentru participarea activă în cadrul activității!
1 Decembrie – Ziua Națională a României
Cum se vede din clasă, România me frumoasă?
CJRAE Sibiu – Expoziție online de desene – #sărbătorimîmpreună
Desene realizate de: Anuța Andrada, Școala Gimn. Nr.13 Structură 12, Popa Evelin, Școala Gimn. Nr.13, Terchila Sebastian, Școala Gimn. Nr.13, Vultureanu Vladut, Școala Gimn. Nr.13 Structură 12.
Profesori coordonatori: prof. consilier școlar Toader Cristina, CJRAE Sibiu, prof. Bratu Denisa Andreea, prof. înv. primar Hidu Georgeta, prof. itinerant și de sprijin Prodea Delia, înv. Opriș Gabriela.
24 Noiembrie 2023
”Gestionarea conflictelor și prevenirea violenței școlare” este cea de-a doua activitate de consiliere, susținută în 24.11.2023 de elevii clasei a VI-a C, în cadrul proiectului ”Starea de bine pentru corp și minte sănătoasă”, desfăşurat în parteneriat cu CJRAE Sibiu, Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Sibiu, Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 8 Sibiu, Școala Gimnazială ”Ioan Slavici” Sibiu și Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu și Structură Nr. 12.
Activitatea a fost organizată de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. dirig. Liliana Bozan, iar din partea IPJ Sibiu – Biroul Siguranță Școlară, dl. insp. Cioriciu Cătălin le-a vorbit elevilor despre prevenirea infracțiunilor comise cu violență.
Mulțumim tuturor pentru participare şi implicare!
16 Noiembrie 2023
Elevii clasei a VII-a C au desfăşurat în data de 16.11.2023 activitatea de consiliere ”La început de drum”din cadrul Proiectului ”ABC pentru succes”, coordonat de prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. dirig. Galea Gianina.
Felicitări elevilor pentru participarea activă în explorarea carierei şi mulțumim partenerilor pentru oportunitatea de implementare!
Ediția a IV-a a proiectului se desfășoară în perioada noiembrie 2023 – iunie 2024 în parteneriat cu CJRAE Alba și CJRAE Sibiu.
Proiectul „ABC pentru succes” este dezvoltat de Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc (PSIHO KIT)
1 Noiembrie 2023
Elevii Clasei Pregătitoare S (structura școala 12) au desfăşurat în cadrul Programului ”Săptămâna Verde” activitatea de consiliere ”Reciclare creativă cu emoții”, coordonați de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu înv. Denisa Toma.
Elevii au identificat şi numit emoțiile: bucurie, frică, tristețe, furie şi mirare, au dat exemple de situații în care au simțit aceste emoții. Apoi au ales o emoție şi au construit un personaj refolosind hârtie din ziare şi reviste pentru a-i decora îmbrăcămintea.
Octombrie 2023
12 Octombrie 2023
Elevii claselor a VII-a A, a VII-a B, a VII-a C și a VII-a S au participat în data de 12.10.2023 la activitatea de prevenire din cadrul campaniei naționale ”Consumul de droguri ne privește pe toți” , susținută de d-na comisar șef de poliție Consuela Ghidiu, din partea CPECA Sibiu. Activitatea a fost organizată cu sprijinul prof. consilier educativ Julieta Nicorescu și prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu, în colaborare cu profesorii diriginți Trifan Olivia, Hidu Adrian, Galea Gianina și Lupu Decebal. Mulțumim tuturor pentru implicare!
Felicitări elevilor pentru întrebările adresate şi participarea activă în cadrul dezbaterii!
AN ȘCOLAR 2022-2023
19 Mai 2023
Elevii claselor a VI-a A, a VI-a și a VII-a B au susținut activitatea de consiliere ,,Starea de bine a adolescenților în mediul online” în cadrul proiectului Ora de Net.
Activitatea a fost coordonată de prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. dirig. Adrian Hidu, prof. dirig. Olivia trifan și prof. dirig. Ionela Neamțu.
Felicitări elevilor pentru discuțiile interactive şi constructive privind durata, frecvența şi calitatea conținuturilor urmărite în mediul online şi pe rețelele de socializare, felul în care acestea ne influențează şi alternative sănătoase care promovează starea de bine a adolescenților, atât în mediul online cât şi offline!
Inițiativa educațională “Cum să-ți asiguri starea de bine în era digitală? Perspective, impact și soluții pentru generațiile Z si Alpha” este dezvoltată de Organizația Salvați Copiii prin proiectul european Ora de net, în parteneriat cu Endava. De-a lungul ultimilor doisprezece ani, acest demers educațional a fost susținut de Ministerul Educației, conform protocolului de colaborare încheiat cu Organizația Salvați Copiii.
Pentru resursele educaționale şi mai multe detalii despre campanie şi proiectul Ora de net, puteți accesa: http://www.oradenet.ro/concurs2023
18 Mai 2023
Elevii clasei I B au susținut activitatea de consiliere “Emoțiile mele și starea de bine” sub îndrumarea prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. înv. primar Monica Petec.
Elevii au numit şi mimat emoțiile de bază, exemplificând situații de viață în care au simțit aceste emoții, au exersat tehnica de gestionare a furiei “Împinge un perete” şi tehnicile de respirație şi relaxare “Puful de păpădie” şi “Statuile de gheață”, după care au asamblat emoția de bucurie simțită de Pablo, uriaşul blând care şi-a găsit locul printre colegi şi prieteni în povestea psihoeducativă pe tema incluziunii şcolare “Un nou început”.
Felicitări dragi elevi pentru entuziasm şi implicare!
18 Mai 2023
Elevii claselor a V-a A și a V-a C au desfăşurat activitatea de consiliere şi prevenire a violenței şcolare din cadrul concursului național “Ia atitudine , spune stop violenței“, ințiativă a Ministerului Educației și a Direcției pentru Siguranța Școlară din partea Inspectoratului General al poliției Române sub coordonarea prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. dirig. Andreea Ureche și prof. dirig. Liliana Bozan.
Elevii au definit şi exemplificat termenii de bullying, violență şcolară, actori implicați, factori de risc şi protecție precum şi elementele unei hărți mentale în pregătirea pentru concurs.
Felicitări elevilor pentru participarea activă în cadrul activității!
17-18 Mai 2023
Elevii claselor a V-a S, a VII-a S și a VIII-a C au susținut activitatea de consiliere “Inspirația” în cadrul proiectului “Școala Generației Unificate” organizat de Fundația Special Olympics România în baza parteneriatului cu Ministerul Educației pe tema incluziunii persoanelor cu dizabilități intelectuale prin activități educative şi sportive, sub coordonarea prof. itinerant și de sprijin Delia Prodea, CSEI 1 şi sub îndrumarea prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu, în parteneriat cu prof. dirig. Camelia Boabeș, prof. dirig. Florin Condurache și prof. dirig. Mihaela Petrușel.
Felicitări tuturor pentru implicarea în cadrul activității, dragi elevi speciali sunteți o inspirație pentru noi toți!
17 Mai 2023
Elevii claselor a VI-a S și a VII-a S au susținut activitatea “Prevenirea consumului de droguri” desfăşurată de Comisar Șef de poliție Consuela Ghidiu, CPECA Sibiu şi organizată cu implicarea prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu, în parteneriat cu prof. dirig. Lenuța Călborean și prof. dirig. Florin Condurache.
S-au exemplificat şi discutat noțiunile de dependență, consum, categoriile de droguri legale şi ilegale, droguri de risc şi de mare risc, efectele acestora asupra tinerilor, precum şi factorii de risc şi de protecție în scopul prevenirii consumului de substanțe.
Felicitări elevilor pentru întrebările adresate în cadrul activității şi participarea activă!
13 mai 2023
“Dezvoltarea socio-emoțională a cadrelor didactice prin activități practice” a fost o oportunitate de creştere personală şi o ocazie de a ne conecta unii cu ceilalți diferit, la nivel de echipă, prilej cu care dorim să le mulțumim tuturor cadrelor didactice participante pentru deschidere şi implicare.
Beneficiarii activității au fost cadrele didactice de la Școala Gimnazială nr.13 Sibiu și Structură nr.12, activitatea de consiliere fiind susținută de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu.
Felicitări participanților! A fost un bun prilej de autocunaștere, explorarea modului în care ne raportăm la diferite situații și a felului în care lucrăm în echipă, dezvoltarea gândirii creative și multă bună dispoziție!
11 Mai 2023
Elevii clasei a III-a A au desfăşurat activitatea de consiliere “Mandala prieteniei: relaționare și recuperare” sub îndrumarea prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. înv. primar Alina Sasu. După finalizarea lucrării de grup elevii au exemplificat în cadrul grupului atitudini şi comportamente prosociale specifice printr-un exercițiu de conştientizare şi asumare “Un prieten bun… Eu sunt un prieten bun!”, emoționați şi mândri de creația lor.
Felicitări elevilor pentru cooperare participare activă şi entuziasm!
10 Mai 2023
Elevii claselor a VI-a B și a VIII-a A au desfăşurat activitățile de consiliere „Prevenirea fumatului – marcarea Zilei mondiale fără Tutun” şi „Prevenirea consumului de droguri legale și ilegale” având-o invitată pe doamna comisar șef de polișie Consuela Ghidiu, din partea CPECA Sibiu căreia îi mulțumim pentru activitatea interactivă de prevenție a consumului de substanțe.
Activitatea a fost organizată cu implicarea prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. dirig. Adrian Hidu și prof. dirig. Camelia Agârbicean.
Felicitări elevilor pentru participarea activă în cadrul activităților desfăşurate!
21 Aprilie 2023
Elevii claselor a VI-a A și a VI-a B au vizionat şi discutat aspecte relevante prevenției consumului de substanțe, în baza Conferinței “Da vieții, fără droguri” din 20.04.2023, eveniment organizat de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Sibiu, având ca temă conștientizarea tinerilor asupra consecințelor psiho-sociale, dar și legale ale consumului de substanțe interzise.
Diseminarea şi discuțiile au fost coordonate de prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof.dirig. Olivia Trifan și prof. dirig. Adrian Hidu.
Felicitări elevilor pentru implicarea activă în cadrul activității de prevenție!
Conferința “Da vieții, fără droguri” dedicată elevilor poate fi vizionată integral accesând link-ul de mai jos:
https://livestream.com/romania-live-events/davietiifaradraoguri
Elevii au exemplificat şi au purtat discuții cu privire la factorii de risc şi de protecție în prevenirea consumului de substanțe la adolescenți subliniind importanța unui stil de viață sănătos şi echilibrat.
Conferința poate fi vizionată integral accesând:
https://www.livestreamromania.ro/your-extraordinary-success-without-drugs
Prin această campanie ne propunem să creșterea gradului de conștientizare și sensibilizare a elevilor, a părinților și cadrelor didactice din școlile din jud. Sibiu, cu privire la fenomenul bullying prin organizarea unor activități de informare, prevenire și combatere a manifestărilor de tip bullying cât și prin activități de intervenție care vizează consilierea psihopedagogică și educațională la nivel de școală/clasă / individual.
#Nusunteţisinguri Împreună oprim violența din școli” – o campanie lansată de Ministerul Educației.
Decembrie 2022
CREȘTEM EMPATIA, PREVENIM BULLYING-UL – Activități pentru elevi
Acest ghid a fost dezvoltat în cadrul proiectului „Creștem empatia, prevenim bullyingul” organizat de Asociația Empaticus în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Fundeni, jud. Călărași.
Proiectul a fost finanțat de programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
Ghidul poate fi accesat la linkul:
15 Decembrie 2022
Elevii clasei a VIII-a C au desfăşurat activitatea de consiliere „Planul meu de carieră” din cadrul proiectului „ABC pentru succes” îndrumați de prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu, în colaborare cu d-na prof. dirig. Mihaela Petrușel.
8 Decembrie 2022
Elevii clasei a II-a A au desfăşurat activitatea de consiliere “Cum să spunem nu în situații dificile” din cadrul Proiectului național “ABC-ul emoțiilor” de prevenire a consumului de substanțe, conceput de CPECA şi implementat de prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu în colaborare cu d-na prof. înv. primar Anamaria Țili.
8 Decembrie 2022
Elevii clasei a VII-a A au desfăşurat activitatea de consiliere “Ce roluri prefer într-o echipă” în cadrul proiectului “ABC pentru succes“, prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu în colaborare cu d-na prof. dirig. Camelia Moga.
Revista PSIHOLOGOS nr.7 a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Sibiu (CJRAE), poate fi vizualizată online sau descărcată în format PDF accesând linkul:
Toate edițiile revistei pot fi accesate la adresa http://cjraesibiu.ro/revista-psihologos-sibiu/
Procedura de intervenție a cadrelor didactice în situațiile de bullying din unitățile de învățământ:
Noiembrie 2022
Aplicația #Educatiefarabullying care ajută la prevenirea și combaterea bullying-ului din România a fost lansată și se poate descărca gratuit din Google Play sau App Store.
Android:
iOS: apple.co/3f2ie4I
Utilizatorii au la dispoziție un conținut multimedia realizat de specialiști în domeniu, util în educarea și consilierea privind situațiile de bullying și cyberbullying în rândul copiilor școlari și adulților din jurul lor: părinți, profesori, consilieri școlari etc.
Aplicația oferă acces rapid la legislația în materie de bullying, fiind un instrument util pentru victime și martori în situații de bullying.
Aplicația este creată de Asociația Părinților Isteți, cu sprijinul Fundației Vodafone România, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Consiliul Național al Elevilor și Itsy Bitsy.
Mai multe informații găsiți la link-ul de mai jos:
23 Noiembrie 2022
Elevii clasei a II-a S din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 13, structură Școala12 au desfăşurat activitatea de consiliere de grup ”Cum să spunem nu în situații dificile” din cadrul Proiectului național de prevenire a consumului de substanțe ”ABC-ul emoțiilor“, conceput de CPECA şi implementat de prof. consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu în colaborare cu d-na prof. înv. primar Daniela Emancipatu.
16 NOIEMBRIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TOLERANȚEI
2 Noiembrie 2022
Elevii clasei a II-a S de la Şcoala Gimnazială Nr.13, Structură Nr.12 Sibiu au început Proiectul Național ABC-ul Emoțiilor – Activitatea 1: Cine sunt eu?, conceput de CPECA Satu Mare din cadrul Agenției Naționale Antidrog sub coordonarea prof.consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu şi a doamnei prof. înv. primar Daniela Emancipatu.
Proiectul ABC-ul Emoțiilor este structurat pe 6 activități şi este centrat pe dezvoltarea a cinci componente cheie: autocunoaştere, stăpânire de sine, conştiință socială, abilitatea de a lua decizii responsabile şi gestionarea relațiilor interpersonale.
29 Septembrie 2022
Elevii clasei a VI-a B au participat la activitatea de prevenire a consumului de substanțe “Efectele nocive ale fumatului”. Activitatea de consiliere a fost coordonată de profesor consilier școlar Cristina Toader – CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. diriginte Adrian Hidu.