Profesor consilier școlar Cristina ToaderCJRAE Sibiu |
Activitatea noastră se poate urmări și pe Facebook la adresa CJRAE Sibiu – cabinet de asistență psihopedagogică Școala Gimnazială Nr.13 Sibiu
ARHIVĂ ANI ȘCOLARI 2022-2023 ȘI 2023-2024
AN ȘCOLAR 2024-2025
11 Decembrie 2024
Elevii clasei a III-a B au desfăşurat în 11.12.2024 activitatea de consiliere ”Detectivi isteți – Cum facem față provocărilor pe net?”, coordonată de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. înv. primar Monica Petec.
În cadrul activității, elevii au identificat caracteristicile navigării sigure pe internet, cui şi cum putem cere ajutorul dacă ceva ne ridică semne de întrebare, explorând roata soluțiilor şi linia de consiliere ajutor oferită de Ora de net şi Salvați Copiii România. Au analizat riscurile provocărilor lansate în spațiul virtual împreună cu presiunea grupului de a participa, beneficiile gândirii critice, cu exemple de întrebări pe care ni le putem adresa înainte de a decide dacă să participăm într-un joc sau să răspundem unei provocări, evaluând dacă implicarea este benefică, utilă şi sigură. De asemenea, elevii au formulat şi adresat mesaje asertive de refuz pentru a putea beneficia de o experiență sigură atât în spațiul virtual cât şi în interacțiunile față în față.
Felicitări elevilor pentru ideile creative, discuțiile constructive şi participarea activă!
3 Decembrie 2024
Elevii clasei a VII-a B au susținut în 03.12.2024 activitatea de consiliere ”La început de drum” în cadrul Proiectului ”ABC pentru succes”, explorând noțiunea de carieră şi diferitele etape ale procesului decizional de orientare şcolară şi profesională, autocunoaşterea, explorarea, concentrarea obiectivelor şi acțiunea. Am convenit cu toții că flexibilitatea, respectul, determinarea, perseverența şi empatia sunt doar câteva dintre punctele forte ale unei persoane de succes şi am făcut împreună primii paşi în explorarea carierei.
Proiectul ”ABC pentru succes” este coordonat de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. dirig. Julieta Nicorescu.
Ediția a V-a a proiectului se desfășoară în anul şcolar 2024 – 2025 în parteneriat cu CJRAE Alba și CJRAE Sibiu.
Proiectul „ABC pentru succes” este dezvoltat de Asociația Centrul de Dezvoltatare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc (PSIHO KIT).
Felicitări elevilor pentru participarea activă în explorarea carierei şi mulțumim partenerilor pentru oportunitatea de implementare!
25-29 Noiembrie 2024
Elevii clasei a VII-a B au susținut în săptămâna ”Școala altfel” activitatea de consiliere ”Să fii asertiv e cool!” din cadrul programului de prevenire şi combatere a violenței şcolare ”Împreună spunem Stop Violenței”, coordonat de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. dirig. Julieta Nicorescu, căreia îi mulțumim pentru implicare.
În cadrul activității elevii au identificat caracteristicile tipurilor de comportament pasiv, asertiv şi agresiv, punând în practică exemple de modalități asertive de comunicare şi soluționare a conflictelor, prin jocuri de rol şi discuții pe tema comunicării asertive în scopul prevenirii conflictelor şi rezolvării de probleme.
Felicitări elevilor pentru participarea activă!
11-17 Noiembrie 2024
Elevii clasei I S au desfăşurat în ”Săptămâna Toleranței” activitatea de consiliere ”Școala tuturor”, fiind coordonați de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. înv. primar Mirela Surugiu.
Prin limbajul metaforic al poveştii psihoeducative elevii au identificat şi exemplificat atitudini şi comportamente prosociale, de cooperare, empatie, acceptare, toleranță, ajutor, incluziune şi respect, care împreună clădesc un mediu de învățare sigur, bazat pe încredere, deschidere, colaborare şi creştere personală.
Felicitări elevilor pentru participarea activă!
*Povestea psihoeducativă ,,Şcoala tuturor” face parte din volumul de lecturi ,,Reguli simple pentru o educație armonioasă”, scris de prof. consilier şcolar Andreea Ciocâlteu, CMBRAE.
7 Noiembrie 2024
Elevii clasei a II-a S au desfăşurat în data de 07.11.2024 activitatea de consiliere şi prevenire a bullying-ului verbal ”Insultele nu sunt deloc amuzante”, coordonată de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în colaborare cu prof. înv. primar Gabriela Opriș.
În cadrul activității, elevii au identificat elementele specifice ale unei situații de bullying verbal, au numit emoțiile de bază şi exemplificat situații în care acestea pot fi asociate unei situații de bullying, au exersat tehnici de respirație şi autoliniştire, precum şi comportamente asertive prin adresarea de mesaje la persoana I, trasarea limitelor şi solicitarea ajutorului.
Felicitări elevilor pentru participarea activă şi empatia de care au dat dovadă!
22 Octombrie 2024
Elevii clasei a V-a A au desfăşurat în cadrul Programului Necenzurat, activitatea de consiliere ”Alcoolul: factori de risc și factori de protecție”, în scopul prevenirii consumului de substanțe în rândul tinerilor.
Activitatea a fost coordonată de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. diriginte Ionela Neamțu.
Programul Necenzurat are o durată de 12 activități şi este un program al EU-DAP de prevenire a dependenței de droguri în Europa, implementat cu sprijinul Agenției Naționale Antidrog.
Mulțumim CPECA Sibiu pentru oportunitatea de implementare la nivel local!
Felicitări elevilor pentru participarea activă!
10 Octombrie 2024
Elevii clasei CP S au desfăşurat în data de 10.10.2024 activitatea de consiliere ”Gestionarea emoțiilor prin povești psihoeducative și exerciții de relaxare – Api și furia”, susținută de către prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. înv. primar Daniela Secelean, căreia îi mulțumim pentru implicare.
Mulțumim pentru volumul ”Poveștile lui Api” doamnei prof. consilier școlar Adela Crețu, coordonator SCSP din cadrul CJRAE Sibiu!
Felicitări elevilor pentru participarea activă şi entuziasmul de care au dat dovadă în călătoria gestionării emoțiilor!
2 Octombrie 2024
Elevii clasei a III-a B au susținut în data de 02.10.2024 activitatea de consiliere ”Super puterile mele” desfăşurată cu ocazia ”Zilei internaționale a non-violenței” de către prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. înv. primar Monica Petec, căreia îi mulțumim pentru implicare.
Printre super-puterile elevilor, descoperite odată cu îmbrăcarea mantiei non-violenței, s-au numărat tehnicile de auto-liniştire şi gestionare a emoțiilor, comportamentele asertive, comunicarea empatică, activitățile sportive şi creative precum şi tehnici ca ,,Împinge un perete” sau ,,Desenează emoția / vorbeşte despre ceea ce simți” şi modalități prin care putem fi buni prieteni pentru colegii noştri.
Felicitări şi mulțumim tuturor pentru participarea activă!
1 Octombrie 2024
Elevii clasei a II-a B au desfăşurat în data de 01.10.2024 activitatea de consiliere ”Cine sunt eu?” din cadrul Programului ”ABC-ul emoțiilor” inițiat de CPECA Sibiu şi implementat de prof. consilier școlar Cristina Toader, CJRAE Sibiu în parteneriat cu prof. înv. primar Cecilia Berner, căreia îi mulțumim pentru implicare.
Activitățile propuse în cadrul programului vizează dezvoltarea competențelor socio-emoționale ale elevilor în scopul prevenirii consumului de substanțe.
Mulțumim tuturor pentru participarea activă!